Δημοσιεύσεις
     Έρευνα
     Διδασκαλία
     Εκπαιδευτικό Υλικό
     Επίβλεψη Εργασιών
  
 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην οδό Θεοφίλου στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου.

Ο πατέρας μου είχε μαγαζί στην κεντρική λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης και η μητέρα μου, δασκάλα σε ιδιωτικό σχολείο, αναλάμβανε για σαράντα χρόνια Α' & Β' τάξη.

Είμαι κατά 97% Πόντια και κατά 3% από την Ιθάκη. Δεν έχω επισκεφτεί ποτέ τον Πόντο, ούτε την Ιθάκη (δυστυχώς). Οι τόποι προέλευσης είναι απλώς εικόνες διαμεσολαβημένες από οικογενειακές μνήμες ξεριζωμού από το Βατούμ της Γεωργίας και τη Σαμσούντα. Και η προίκα στα κατεχόμενα. Γλώσσες διαφορετικές από αυτές που σπούδασα, συνήθειες και καθημερινότητες που τις αρνιόμουν σθεναρά για πολλά χρόνια. Μεγάλωσα με παππού και γιαγιάδες που μιλούσαν μεταξύ τους τούρκικα, όταν δεν ήθελαν να καταλάβουμε τι λένε. Ποτέ δεν μου έμαθαν τούρκικα. Η επιθυμία του πατέρα μου να μάθω ρώσικα ενταφιάστηκε στη μόδα της εποχής για ευρωπαϊκές γλώσσες. Μεγάλωσα σε πολυμελή οικογένεια, όπου όλο το σόι μαζευόταν τις Κυριακές στο σπίτι μας. Βραδινές στρωματσάδες στο σαλόνι με όλα τα ξαδέλφια να μιλάμε ακατάπαυστα και να κακοκοιμόμαστε. Σε όλη την παιδική ηλικία μου δεν θυμάμαι να έμεινα ποτέ μόνη στο σπίτι.

Δουλεύω από 18 ετών: ιδιαίτερα ξένων γλωσσών, μαθήματα αγγλικών σε ιδιωτικό σχολείο, μαθήματα ελληνικών στη λαϊκή επιμόρφωση, γαλλικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αλλά όχι μόνο. Έχω κάνει μεταφράσεις, έχω εργαστεί ως «η μικρή του γραφείου» (όταν ήμουν νεαρά) και για κάποιους μήνες βίωσα τη ζωή στη λαχαναγορά.

Το 2001 διορίσθηκα ως επίκουρη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το 2007 εξελίχθηκα σε αναπληρώτρια καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο : «Γλωσσολογία-Διδακτική πρώτης ανάγνωσης και γραφής».

Είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, τη Ρόζα-Ελένη. Έχω μία αδελφή και δύο ανίψια, το Σπύρο και τον Κωνσταντίνο.

Μου αρέσει το χωρίς σκοπό περπάτημα και τα ταξίδια. Μένω σε δύο πόλεις, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, που μοιάζουν μεταξύ τους. Από τα παράθυρα των σπιτιών μου βλέπω πάντα τη θάλασσα.